Gradnja na A12 ili predizborni trik?

Bez autora
Jul 17 2011

Više od dvije godine nakon pompoznog otvaranja radova na takozvanom podravsko-bilogorskom ipsilonu - radovi su doista počeli. Prva je faza 12,5 kilometara dionice autoceste A12 od Cubinca do Gradeca. Radovi su vrijedni 599 milijuna kuna, a još 571 milijun kuna stajat će izgradnja popratnih objekata. U Hrvatskim autocestama o važnosti investicije i o dinamici radova nisu željeli razgovarati. Građani, koji na autocestu čekaju nekoliko desetljeća, za razliku od HAC-a, spremno iznose mišljenja. Dok su jedni oduševljeni, drugi pak nisu. Sumnjaju da je riječ o još jednom političkom triku. Rok izvedbe prve faze 22 su mjeseca, odnosno sredina 2013. godine. No Podravci i Prigorci ipak strahuju da je ovo samo skupljanje predizbornih bodova, jer radovi su počeli i prije godinu dana pa su zbog prazne državne blagajne naglo bili obustavljeni.

Gradnja na A12 ili predizborni trik?Više od dvije godine nakon pompoznog otvaranja radova na takozvanom podravsko-bilogorskom ipsilonu - radovi su doista počeli.

Prva je faza 12,5 kilometara dionice autoceste A12 od Cubinca do Gradeca. Radovi su vrijedni 599 milijuna kuna, a još 571 milijun kuna stajat će izgradnja popratnih objekata.

U Hrvatskim autocestama o važnosti investicije i o dinamici radova nisu željeli razgovarati. Građani, koji na autocestu čekaju nekoliko desetljeća, za razliku od HAC-a, spremno iznose mišljenja.

Dok su jedni oduševljeni, drugi pak nisu. Sumnjaju da je riječ o još jednom političkom triku. Rok izvedbe prve faze 22 su mjeseca, odnosno sredina 2013. godine. No Podravci i Prigorci ipak strahuju da je ovo samo skupljanje predizbornih bodova, jer radovi su počeli i prije godinu dana pa su zbog prazne državne blagajne naglo bili obustavljeni.

Ipak se nadaju da to ovaj put neće biti tako.

Jedan od izvođača radova na toj dionici A12 je i Osijek koteks, čiji je direktor Drago Tadić danas priveden zbog navodne malverzacije oko šljunka na gradnji Slavonike. Sumnja se da su mu isplaćivane provizije kako bi se dobili poslovi s HAC-om.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik